3K Savo opetti Mikkeli Siivotaan -yrityksen nuoret esimiehet tekemään oikeita asioita

Perustin Mikkeli Siivotaan -yrityksen vuonna 2013 yhdessä toisen yrittäjän kanssa. Pari vuotta myöhemmin ostin hänet ulos. Yritys on kasvanut vauhdilla, mutta minulla ei ole ollut valmiuksia hoitaa yksin kaikkia siihen liittyviä muutoksia. Keväällä meitä oli töissä kaikkiaan jo reilu 30 työntekijää ja hallitus, mutta valmiiksi päteviä ja kokeneita esimiehiä on ollut mahdotonta löytää. Nykyiset esimiehemme on valikoitu talon sisältä. Ymmärsin, ettemme osaa omalla porukalla kouluttaa heitä tehtäviinsä oikein.

Minulla oli vähän ennakkotietoa 3K Savosta ja heidän tarjoamastaan johtajuuskoulutuksesta. Kesällä 2019 minä ja muut esimiehet aloitimme ryhmä- ja yksilötapaamiset Pekko Häklin kanssa. Opettelimme johtamaan itseämme, ratkaisemaan ongelmia ja ajattelemaan kuin esimies. Tavoite oli, että tekisimme oikeita asioita. Kymmenen vuoden ja usean eri yrityksen kokemuksella tiedän, että se kuulostaa helpolta, mutta on kaikkein vaikeinta.

Olemme hyötyneet koko porukalle hankitusta johtajuusvalmennuksesta monin tavoin. Sen ansiosta esimerkiksi syksyn organisaatiomuutoksemme toteutui jouhevasti. Aiomme jatkaa yhteistyötä 3K Savon kanssa myös vuonna 2020. Muutamien tapaamiskertojen aikana käymme läpi, mitä yrityksellemme kuuluu ja miten olemme soveltaneet oppimaamme käytäntöön.

Voin lämpimästi suositella 3K Savon palveluita. Ulkopuolinen sparraaja on yritykselle hyvä ratkaisu, sillä hän on sovitteleva ja kannustaa koko porukkaa. Kaikki, mitä olen heidän palveluihinsa laittanut, tulee takaisin pikaisesti.

Osku Nykänen
Mikkeli Siivotaan Oy:n yrittäjä