Mainostoimisto Groteskissa uskotaan, ettei yrittäjän kannata yrittää yksin

Minä ja kaksi muuta Mainostoimisto Groteskin yrittäjää päätimme vuosi sitten varautua etukäteen edessä häämöttävään kasvuun. Silloin meillä oli töissä yksi työntekijä. Nyt heitä on kolme ja vuoden päästä ehkä jo neljä tai viisi. Mietimme, olemmeko valmiita siihen, että meille tulee lisää ihmisiä töihin ja pohdimme, mitä kaikkea se tarkoittaa.

Tekniset asiat pystyimme järjestämään kuntoon itse. Muutimme sitä, miten merkitsemme asioita ylös ja miten esimerkiksi laskutus hoituu. Työntekijöiden määrän lisääntyminen edellyttää kuitenkin myös muita muutoksia, joiden hahmottaminen ei ole niin helppoa.

Meille on tärkeää, että täällä jokainen saa olla oma itsensä ja että töissä on kivaa. Jos ei ole, sille pitää tehdä jotain. Koimme tarvitsevamme ulkopuolista ohjausta siihen, miten ratkaisemme mahdollisia työpaikallamme syntyviä konflikteja tai epäselvyyksiä.

Suoritin 3K Savon Pekko Häklin johdolla LMI-johtajuuskoulutuksen. Koulutuksen tärkein oppi oli usko siihen, että teen oikeita asioita. Nyt on helpompi mennä johdonmukaisesti niitä kohti.

Työhyvinvointi- ja muutosvalmennukseen sekä työyhteisöjen kehittämiseen erikoistuneen Raija Kallioisen kanssa kävimme läpi yrityksemme arvoja ja visioita. Ne voivat kuulostaa turhilta, mutta ovat oikeasti tärkeä ohjenuora arjessa ja jokaisen yrityksen on välttämätöntä kirjoittaa ne ylös.

Oli hyvä päätös varautua yrityksemme kasvuun ennalta ja hakea siihen ulkopuolista osaamista.

Yrittäjän ei kannata yrittää selviytyä yksin. 3K Savon tyypit tietävät, mitä tekevät.

Jyrki Suvimaa
Mainostoimisto Groteskin toimitusjohtaja ja yrittäjä