Early Warning (EW) -palvelu

Early Warning (EW) -palvelu on suunnattu mikro- ja pk-yrityksille. Palvelu sisältää erilliset erityisneuvonnan ja uudistamisen palvelut. Erityisneuvonta on tarkoitettu yrityksille, jotka eivät ole talousvaikeuksissa, mutta jotka eivät ole saavuttaneet tavoitteitaan. Uudistaminen on puolestaan tarkoitettu talousvaikeuksissa oleville yrityksille, joilla on vielä toivoa tervehtyä taloudellisesti.

EW-palvelussa tarkoitus on tunnistaa ongelmat ja löytää keinot niiden korjaamiseen ajoissa. Yritys on talousvaikeuksissa jo silloin, kun se ei pysty maksamaan laskujaan ja velvoitteitaan ajallaan vaan joutuu sopimaan maksuajoista uudelleen. Kun talousvaikeuksiin puututaan riittävän varhain, niiden laajeneminen voidaan usein välttää jo pienillä korjaavilla toimenpiteillä. Näin voidaan ehkäistä yrityksen toiminnan turha lopettaminen tai konkurssi sekä pelastaa työpaikkoja.

Etelä-Savo, Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala on valittu palvelun valtakunnalliseksi pilottialueeksi.

EW-palvelussa asiantuntija käy läpi yrityksen tilanteen, tunnistaa ongelmat sekä tarjoaa ohjeita, vaihtoehtoisia toimintatapoja ja työkaluja yritykselle tilanteen korjaamiseksi. EW-palvelussa yritys saa toimintasuunnitelman konkreettisista toimenpiteistä, jotka toteuttamalla yritys voi saavuttaa tavoitteensa. Tämän jälkeen yritys voi hankkia lisäpalvelua erillisellä hinnalla 3K Savosta.

Lisätiedot valtuutetuilta asiantuntijoita Etelä-Savossa

Erityisneuvonta: Jari Somero ja Pekko Häkli

Yritystoiminnan uudistaminen: Sakari Brusila ja Vesa Sorasahi