Kannettu vesi ei kaivossa pysy?

Kansanviisaus sanoo, että konsultin vastuu päättyy, kun auton perävalot häipyvät näkyvistä.

3K Savo Oy:n (nimenmuutos vireillä, entinen Miktech Consulting Oy) käynnistää nyt toimintansa. 3K Savo Oy on itsenäisten konsulttien omistama yhtiö jatkaen Miktech Consulting Oy:n tarinaa. Omistus vaihtui maaliskuussa 2017, kun Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy myi Miktech Consulting Oy:n koko osakekannan ostajille. Paikallisia, vahvan ammattitaidon omaavia konsultteja kokoava verkosto on järjestäytynyt nyt isommaksi konsulttitaloksi, mikä pystyy tarjoamaan monipuolisia palveluja Etelä-Savon yrityksille ja muille toimijoille.
Konsulttien käyttöön yritysten ja organisaatioiden kehittäjinä liittyy monia tarinoita, joista useat leimaavat ammattikuntaa negatiivisesti. Parhaimmillaan kuitenkin konsulttien käyttö voi oikeasti tuoda yritykseen/organisaatioon kipeästi kaivattua tuoretta näkemystä ja uutta osaamista, minkä hankkiminen muulla tavoin olisi ylivoimaista. Onnistunut, oikea-aikainen konsultin käyttö mahdollistaa nopeamman muutoksen ja uuden oppimisen yrityksen/organisaation toiminnassa.

Miktech Oy:n toimitusjohtajana sain lukuisia kertoja todistaa sitä, miten maakunnan kehittämisrahoilla on työllistetty osaajia muualta Suomesta. Vastauksena tähän haasteeseen olin osaltani käynnistämässä paikallisen konsulttiverkoston kokoamista vuonna 2012 ja vuonna 2013 perustettiin erillinen Miktech Consulting Oy:n verkoston moottoriksi. Toiminta ei kuitenkaan missään vaiheessa lähtenyt kunnolla lentoon kehitysyhtiön organisoimana. Nyt on siirrytty sanoista tekoihin. 3K Savon toimintastrategia on pitkäjänteisten kumppanuuksien rakentaminen asiakkaiden kanssa. Tiedämme, että ”Kannettu vesi ei kaivossa pysy”, joten asiakkaiden omalla vastuulla on yritysten/organisaatioiden kehittäminen ja muutosten aikaansaaminen. Vastuullisina toimijoina pystymme kuitenkin aina joustavasti tukemaan asiakkaidemme omaa tekemistä ja kasvua. Meillä ei jarruvalot vilku.

Mikkelissä 18 5 2017
Vesa Sorasahi
Partneri