Kuka(pa) ei haluaisi tienata miljardeja?

Ja niin kuin kaikki merkittävät saavutukset, tämänkin aikaan saaminen edellyttää työtä ja asiaan satsaamista etukäteen. Tulokset tulevat sitten tekemisen seurauksena aikanaan.

Asiasta on tehty useita kunnollisia tutkimuksia, mm. Työterveyslaitos ym. Tulokset ovat vaihdelleet paljon, mutta saavutettavissa oleva summa vuodessa on jotain 6 miljardin euron ja yli 20 miljardin euron välillä vuodessa. Tämä on summa joka Suomessa menetetään sen takia, että ihmisillä ei ole kivaa töissä, eli työhyvinvoinnin puutteiden takia. Osa menetyksistä kertyy ennenaikaisien eläköitymisten ja sairauslomien kautta, mutta merkittävä osa myös siitä, että ihmisillä ei ole sellaisia olosuhteita työssään, että he pystyisivät parhaaseensa tai siihen mihin heidän kyvykkyytensä antaisi mahdollisuuden.

Ja mikä voisi olla esimiehille (ja omistajille) tärkeämpää tehtävää kuin hoitaa omalle väelleen sellaiset olosuhteet, että he pystyvät tekemään työnsä mahdollisimman hyvin ja tehokkaasti uupumatta silti työtaakan alle? Uupuminen usein johtuu siitä, että ihmisillä ei ole mahdollisuuksia tehdä työtään kunnolla.

Vaikka saavutettavasta summasta saataisiin vain osa aikaiseksi, silti se olisi useita miljardeja vuodessa. Silloin ei tarvittaisi mitään kilpailukykysopimuksia (KIKY) eikä työajan pidennyksiä.

Mistä kelvollinen työhyvinvointi sitten koostuu? Se muodostuu yhdistelmästä mielenkiintoisia ja sopivan haastavia töitä, mahdollisuudesta tehdä ne hyvin ja vastapainoksi rentouttavasta vapaa-ajasta.

Työhyvinvoinnin ja työolosuhteiden kehittämisessä ei ole mitään kummallista. Siihen on olemassa useita työkaluja ja tekniikoita, jotka todistetusti toimivat hyvin.

Työhyvinvoinnin ja työyhteisöjen kehittäminen on eräs 3K Savo Oy:n toiminnan keskeisiä alueita. Meillä on monenlaista osaamista ja resursseja tällaiseen kehittämiseen.

Happy Note Oy on 3K Savo Oy:n osakas ja myös Happy Note tekee paljon työtä tällä alueella.

Jos suuret saavutukset kiinnostavat, ota yhteyttä.

Nestori odottaa kollegaansa Nestoria sovittuun tapaamiseen. Tarkoitus on keskustella työn ja vapaa-ajan yhdistelmistä. Toisen työnä on organisaatioiden kehittäminen ja toisen työnä muikkujen jahtaaminen.

Hanski Helama