Palvelut

Hyvästä paremmaksi

Tutkapari paikalle – tilannekatsaus

Yrittäjänä tiedät, missä olet. Sinulla on myös ajatus siitä, missä haluaisit olla tulevaisuudessa, mutta et ole varma siitä, miten sinne pääsisit. Jos haluat, me 3K Savosta lähetämme sinulle tutkaparin paikalle, jonka kanssa keskustelemalla syntyy tilannekatsaus ja ajatuksia kasvuun ja kehittymiseen.

Hyvästä paremmaksi – suunnitelma

Kun tiedät, missä olet ja minne haluat, löydämme yhdessä myös keinot tavoitteen saavuttamiseksi. Matka hyvästä paremmaksi on aina haastava, matkalle lähtö vaatii tahtoa ja sitoutumista. Reittejä tavoitteeseen on useita. Me 3K Savon partnerit toimimme oppainasi laatiessasi reittisuunnitelmaa.

Oivallusvitriini – ratkaisut

Matkan varrella sinulle kertyy kokemusta ja eteen tulee varmasti yllättäviä haasteita. Haasteista selviäminen vaatii asioiden oivaltamista. Me 3K Savosta olemme tehneet useita matkoja ja tarjoamme käyttöösi osaamisemme ja kokemuksemme – oivallusvitriinimme.

Koilliseen – tulos

Polkusi koilliseen voi sisältää parempaa tuottavuutta, uuden oppimista, hyvinvointia, kasvua johtajana, uusia asiakkaita, innovatiivisia tuotteita, luotettavuutta – eli kaikkea sitä, mistä menestyjät tunnistaa.

Sovittelutyö työyhteisössä

Blogikirjoituksessa 3K Savon partneri Timo selvittää sovittelutyötä työyhteisössä.

“Esimies – älä näänny. Työntekijä – älä uuvu. Sillä konflikteja voidaan ratkoa! Tehdään se restoratiivisesti! Yhdessä!”

“Kiitos tärkeän aiheen esilletuomisesta. Työyhteisön hyvinvointiin ja kulttuuriin kiinnitetään edelleen liian vähän huomiota.
Useimmat organisaatiot organisoituvat edelleen varsin tuotantolähtöisesti (teollisuuden kaltaisesti), strategian ja mittareiden keskittyen helposti mitattaviin suureisiin (eur, jne). Näin vaikka työn usein tekevät ihmiset, ja asiakkaat usein ihmisiä. Tämä estää johtoa näkemästä kaikkia työn tulokseen vaikuttavia tekijöitä. Onneksi työntekijöiden hyvinvoinnin merkitykseen on ryhdytty kiinnittämään enemmän huomiota. Automaation lisääntyessä työntekijöille jää ”ihmisille sopivat” tehtävät, ja tekijöiden hyvinvoinnin merkitys kasvaa entisestään. Johtajat usein haluavat laskelmia, paljonko hyvinvointiin panostaminen tuottaa. Johtaminen on helppoa,jos aina olisi kaikkeen valmiit laskelmat. Johtamisesta voidaan puhua vasta sitten, kun on luotettava työyhteisön hyvinvoinnin kehittämisen kannattavuuteen, vaikka mittarointi ei hyötyjä (heti) voisikaan osoittaa.”

Pasi Lehtimäki
Johtava konsultti, Gofore Oyj

Työhyvinvointia vanhustenhoitoon

Katso video tai lue haastattelu siitä, mitä 3KSavon kautta järjestetty Tyhytuuppaus sai aikaan palvelukeskus Ruskahovissa.